Avustralya Merkez Bankası, politika faiz oranını 2 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3,85’e indirdi

Avustralya Merkez Bankası Politika Faizini Düşürdü

Avustralya Merkez Bankası (RBA), küresel görünüm ve yerel enflasyonun düşmesi nedeniyle politika faizini 25 baz puan indirerek son iki yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3,85’e çekti.

Banka tarafından yapılan açıklamada, enflasyona yönelik risklerin azaldığı ve uluslararası gelişmelerin ülke ekonomisine baskı yapmaya devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, “Enflasyon hedeflerine yaklaşıldığı ve uluslararası gelişmelerin ekonomiyi olumsuz etkilemesi beklendiğinden risklerin azaldığı” belirtildi.

Politika faizindeki indirimin ardından yüzde 3,85’e çekildiği vurgulanan açıklamada, para politikasında daha fazla gevşeme yapılacağı konusunda ise temkinli davranılacağı ifade edildi.

Piyasalarda beklenen politika faizi indiriminin gerçekleştiği bildirilirken, ABD Başkanı Donald Trump’un ticaret politikaları ve kötüleşen jeopolitik ortamın küresel ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ettiği uyarısında bulunuldu.

Kararın ardından Avustralya doları ABD doları karşısında değer kaybetti.

(AA)

Related Posts

Şimdiye kadarki en renkli galaksinin fotoğrafı çekildi

11 milyon ışık yılı uzaklıktaki Sculptor galaksisi, binbir renkli detayla ve göz kamaştırıcı renkleriyle gözler önüne serildi.

Malulen emekli nasıl olunur? Kimler erken emekli olabilir? 2025 SGK malulen emeklilik şartları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), malulen emeklilik şartlarına ilişkin güncellenmiş listeyi duyurdu. Sağlık sorunları nedeniyle çalışma gücünü kaybeden yurttaşlar, yaş şartına takılmadan emekli olabilecek. Peki, Malulen emekli nasıl olunur? Kimler erken emekli olabilir? 2025 SGK malulen emeklilik şartları neler?

ÖTV tasarısı gündeme geldi, ikinci el fiyatları yükseldi

ÖTV tasarısı gündeme geldi, ikinci el fiyatları yükseldi

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER tarafından düzenlenen 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi. Zirvede, başta GYO ve PGYF’ler olmak üzere sermaye piyasası araçlarının gayrimenkul sektöründeki yeri ve sunduğu imkânlar detaylı şekilde ele alındı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Dünyada değişen ekonomik dengeler, yükselen faizler, azalan likidite ve yatırımcı davranışlarındaki evrim, sektörümüzde yeni bir sayfa açtı. Bugün gayrimenkul üretmek kadar; o gayrimenkulü nasıl fonladığınız, yatırımı nasıl çeşitlendirdiğiniz, portföyü nasıl halka açtığınız konuşulmak zorunda” diye konuştu.

Altın için kaçınılmaz senaryoyu açıkladı: Merkez bankaları bile bunu yapıyor

İsrail ile İran arasında günlerdir süren çatışmalar ABD ve Çin ek vergi savaşlarının önüne geçti. İki ülkenin gerginliği sürdüren açıklamaları piyasalarda sert hareketlerin yaşanmasına neden oldu. Sonucu belli olmayan durumlarda en güvenilir liman …

Gazeteci Emre Özpeynirci’den ÖTV’ye ilişkin kanun teklifine dair açıklama: Cumhurbaşkanı kararıyla istenildiği zaman her özelliğe göre ÖTV değiştirilebilecek

Gazeteci Emre Özpeynirci’den ÖTV’ye ilişkin kanun teklifine dair açıklama: Cumhurbaşkanı kararıyla istenildiği zaman her özelliğe göre ÖTV değiştirilebilecek