Ekrem İmamoğlu şaibe iddialarıyla gündeme gelen kurultaya ilişkin ifade verdi

Ekrem İmamoğlu, Ankara’da İfade Verdi: İddiaları Reddetti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayında “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu “şüpheli” olarak ifade verdi.

Savcı 9 Soru Sordu

Soruşturmayı yürüten savcı, İmamoğlu’na Ankara’da yapılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı sırasında bir kısım parti temsilcilerine menfaat temin ettiği ve kurultayda usulsüzlük yaptığı iddialarına ilişkin 9 soru sordu.

İmamoğlu Tek Cevap Verdi

İmamoğlu, sorulara ve tanık beyanlarına “tek” cevap vermek istediğini belirtti. Hakkında kurultaydan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel lehine çalışma yaptığına ve finansal destek sağladığına ilişkin tanık beyanlarını reddeden İmamoğlu, “Adına tanık denilen ancak tanık olmayan aynı 3-5 isim her seferinde yeni bir dosyada yeniden sahneye çıkarılıyor. Ya benim ya da partimin üzerine yeni bir iftira kurgulamakla görevlendiriliyorlar.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, bazı medya mensuplarını finanse edip Londra’ya geziye götürdüğüne, kurultay öncesinde doğu illerindeki delegelerle İstanbul’da bir otelde toplantı yaptığına ve birçok ilçe belediye başkanını Özel’e oy vermesi karşılığında finanse ettiğine ilişkin tanık ifadelerini reddetti.

İddiaları Reddetti

Kurultay delegeleri üzerinde baskı oluşturularak seçim sürecinin manipüle edildiğini kabul etmeyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Tanıklar madem bu kadar vazgeçilmezler hepsini toplayıp İstanbul’daki soruşturmaya da göndersinler. Hiç şaşırmam, muhtemelen orada da ifadeleri hazırdır belki de vermişlerdir. Asıl sorulması gereken şudur. Bu akıl dışı beyanları kimlerin ezberlettiğini hangi odakların bunlara yol tarif ettiğini sorgulamak yerine bağımsız olması beklenen yüce Türk yargısının bu kişileri ‘muteber tanık’ ilan etmesi hangi hukuk anlayışıyla bağdaştırılabilir?

Hukuk bir ülkenin onurudur. Adaletin terazisine iftirayı, dedikoduyu, siyasi siparişleri koymak sadece bireylere değil, doğrudan milletin iradesine ve demokrasimize saldırıdır. Yargının akıl ve vicdan dışı bu senaryoların figüranı haline getirilmeye çalışılması yalnızca bir hukuki çürüme değil, aynı zamanda halkın adalet duygusuna açık bir ihanettir. Milletimize çok büyük bedeller ödeten bu süreç, hukuku siyasetin sopası haline getiren ve bu gidişata sessiz kalan herkesi bu suçun ortağı haline getireceği bir gerçektir.”

Öte yandan, soruşturmada bugüne kadar 90 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verirken, 36 kişinin de tanıklığına başvuruldu.

Related Posts

Şimdiye kadarki en renkli galaksinin fotoğrafı çekildi

11 milyon ışık yılı uzaklıktaki Sculptor galaksisi, binbir renkli detayla ve göz kamaştırıcı renkleriyle gözler önüne serildi.

Malulen emekli nasıl olunur? Kimler erken emekli olabilir? 2025 SGK malulen emeklilik şartları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), malulen emeklilik şartlarına ilişkin güncellenmiş listeyi duyurdu. Sağlık sorunları nedeniyle çalışma gücünü kaybeden yurttaşlar, yaş şartına takılmadan emekli olabilecek. Peki, Malulen emekli nasıl olunur? Kimler erken emekli olabilir? 2025 SGK malulen emeklilik şartları neler?

ÖTV tasarısı gündeme geldi, ikinci el fiyatları yükseldi

ÖTV tasarısı gündeme geldi, ikinci el fiyatları yükseldi

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER tarafından düzenlenen 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi. Zirvede, başta GYO ve PGYF’ler olmak üzere sermaye piyasası araçlarının gayrimenkul sektöründeki yeri ve sunduğu imkânlar detaylı şekilde ele alındı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Dünyada değişen ekonomik dengeler, yükselen faizler, azalan likidite ve yatırımcı davranışlarındaki evrim, sektörümüzde yeni bir sayfa açtı. Bugün gayrimenkul üretmek kadar; o gayrimenkulü nasıl fonladığınız, yatırımı nasıl çeşitlendirdiğiniz, portföyü nasıl halka açtığınız konuşulmak zorunda” diye konuştu.

Altın için kaçınılmaz senaryoyu açıkladı: Merkez bankaları bile bunu yapıyor

İsrail ile İran arasında günlerdir süren çatışmalar ABD ve Çin ek vergi savaşlarının önüne geçti. İki ülkenin gerginliği sürdüren açıklamaları piyasalarda sert hareketlerin yaşanmasına neden oldu. Sonucu belli olmayan durumlarda en güvenilir liman …

Gazeteci Emre Özpeynirci’den ÖTV’ye ilişkin kanun teklifine dair açıklama: Cumhurbaşkanı kararıyla istenildiği zaman her özelliğe göre ÖTV değiştirilebilecek

Gazeteci Emre Özpeynirci’den ÖTV’ye ilişkin kanun teklifine dair açıklama: Cumhurbaşkanı kararıyla istenildiği zaman her özelliğe göre ÖTV değiştirilebilecek