Skip to content
Menu
Anne ve Bebek
  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Haber
  • Eğitim
  • Bebek
  • Kitap
  • Rehberlik
  • Tanıtım
  • İLETİŞİM
Anne ve Bebek

İBB çalışanı teröristlerle fotoğrafı ortaya çıkınca gözaltına alındı

Posted on 28 Nisan 2022 by Mehmet Karaman

Terör örgütüyle bağlantılı kişilerin İBB’de işe alındığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatılmıştı. Soruşturma sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D. isimli kadının, 2016 yılında Şırnak’ta PKK/KCK terör örgütü üyelerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silah ile çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Şafak D.’nin terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu tespit edildi. 11 aydır İBB’de çalıştığı belirlenen Şafak D. çalıştığı binada gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Şafak D.’nin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

İÇİŞLERİ’NDEN İBB’DEKİ SORUŞTURMAYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı’nca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen müfettiş incelemesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmıştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, televizyon programındaki Büyükşehir Belediyesi’nde terörle iltisaklı personel çalıştırıldığı iddiası ile ilgili bakanlık tarafından 3 aydır soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturma nedeniyle 86 bin belediye çalışanının zan altında bırakıldığı, gelinen noktada müfettişlerin sadece 8 iltisaklı personel tespit edebildiği ve soruşturmanın boş çıktığı, halen belediyede 80 müfettişin çalıştığı beyanlarının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

‘8 KİŞİLİK DENETİM EKİBİ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR’

Bakanlık makamının 20 Aralık 2021 tarihli onayı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 2019 yılından itibaren yapılan personel, ihale ve iş yeri ruhsatlarına ilişkin özel teftiş başlatıldığı belirtilerek, “Bu kapsamda mülkiye ve ticaret müfettişleri ile hazine ve maliye uzmanından müteşekkil 8 kişilik bir denetim ekibi görevlendirilmiştir. Bu kapsamda incelenen konulardan biri de personel işlerine ilişkindir. Personele ilişkin incelemenin amacı ise; personelin işe alım süreçleri, bunların güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmalarının yaptırılıp yaptırılmadığını belirlemek, bunlar arasında terör örgütleri ile iltisaklı ve irtibatı bulunan kişilerin sayısını tam olarak tespit etmek ve mevzuatın emrettiği hukuki süreci işletmektir” denildi.

Bu zamana kadar yapılan çalışmalar kapsamında; müfettişler tarafından İBB, İETT, İSKİ ve belediye şirketlerinde ilk defa işe alınan kişi sayısı ile bu kişiler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılıp yaptırılmadığına ilişkin bilgilerin, belediyenin ilgili birimlerden temin edildiği daha sonra bu verilerin SGK verileri ile karşılaştırıldığı belirtildi. Bu listelerin emniyet ve adli birimlere gönderilip, kaç personel hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırıldığı, kaç personel hakkında yaptırılmadığının da belirlendiği kaydedildi.

‘TERÖR SORUŞTURMASINDAN MAHKUMİYET ALANLAR VAR’

Gelinen aşamada ilk defa işe alımlarda güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sürecinin gereği gibi işletilmediğinin anlaşıldığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

“Büyükşehir Belediyesince birçok personel hakkında hiç güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması talebinde bulunulmadığı, bazı kişiler hakkındaki talebin ise müfettiş incelemesi başladıktan sonra apar topar yapıldığı anlaşılmıştır. İstihdam edilen kişiler arasında Emniyet birimlerimizce ‘suç veya istihbarat kaydı’ bulunduğu bildirilen kişiler de mevcuttur. Hatta bu kişiler arasında hakkında terör sebebiyle adli soruşturma yapılmış, ‘Anayasal düzene karşı işlenen suçlar ve terör suçları’ sebebiyle mahkumiyet kararı almış kişiler de bulunmaktadır. İBB Başkanı tarafından ‘müfettişler sadece 8 kişi bulabildiler’ şeklinde dile getirilen husus tamamen gerçek dışıdır. Bu kişiler daha müfettişler çalışmaya başlamadan önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Din Alimleri Yardımlaşma Derneği (DİAYDER) hakkındaki soruşturmada isimleri geçen ve dernek ile bağlantılı olarak İBB şirketlerinde işe alındığı ve soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra işten çıkartıldıkları anlaşılan kişilerdir.”

’23 MÜFETTİŞ GÖREV YAPMAKTADIR’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 86 bin çalışanını zan altında bırakacak hiçbir durum söz konu olmadığı kaydedilerek, “Çünkü yapılan incelemenin çalışanların tamamıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Yapılan çalışmanın esası bu dönemde işe alınanlardan adli sicil kaydı ile emniyet birimlerinde arşiv kaydı bulunanların belirlenmesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmemiş olan hukuki sürecin işletilmesidir. Diğer taraftan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde halen 80 müfettişin çalışmakta olduğu iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. 5 Nisan 2022 tarihi itibarıyla İBB ve bağlı kuruluşlarında aktif olarak 23 müfettiş görev yapmaktadır. Bunlardan 8’i personel, ihale işlerinin özel teftişinde görevlidir. Diğer müfettişlerin tamamı şikayetler üzerine araştırma ve ön inceleme yürütmektedirler. Araştırma ve ön inceleme gibi görevlerin tamamen Teftiş Kurulunun inisiyatifi dışında şikayet ve ihbar mekanizması üzerine başlayan bir süreç olduğu izahtan varestedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın müfettişler tarafından halen çalışma yürütülen bir konuda televizyonlarda kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunmasının devam eden görevi etkileme amacını taşıdığı da aşikardır” denildi.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü

  • Bebek (6)
  • Eğitim (6)
  • Ekonomi (647)
  • Haber (1.187)
  • Kitap (6)
  • Meb (1)
  • Rehberlik (6)
  • Sağlık (1.284)
  • Sınav (1)
  • Sinema (6)
  • Spor (2)
  • Tanıtım (4)
  • Teknoloji (49)
  • Yaşam (40)

Son Yazılar

  • New York’ta birinci maymun çiçeği olayı tespit edildi
  • Valerien Ismael’den transfer açıklaması!
  • Son dakika: Beşiktaş – Konyaspor U19 maçında ilginç anlar! Rakibin gol atmasına izin verdiler
  • Çöplerle birlikte denizde çıkarıldı! Bardağı yuva edinen ahtapot yavrusu
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı konut finansmanına ait ayrıntıları paylaştı
  • Van’da 3.9 büyüklüğünde zelzele
  • Buse Naz Çakıroğlu dünya şampiyonu oldu
  • Baharın müjdecisi: ‘Zeytinyağlı çağla’
  • Türkiye-Somali bağlantıları seçimlerin akabinde yeni ivme kazanacak
  • İran, Tacikistan’da İHA üretim merkezi açtı
  • 3 vilayette düzenlenen FETÖ operasyonunda 7 tutuklama
  • Bursa’da Ajda Pekkan coşkusu
  • Premier Lig’de kalma maçında Everton’dan süper geri dönüş!
  • Rus asker özür diledi! Savcı müebbet istedi
  • Finlandiya’dan Türkiye’ye boykot daveti
  • Çakmak gazı bomba üzere patladı: 2 yaralı
  • Yarın tatil mi, 20 Mayıs Cuma tatil ilan edildi mi?
  • Naksan ve Royal Halı’nın fabrikasını satışa çıkarıldı
  • Koronavirüs tablosu: 18 Mayıs 2022 Çarşamba olay ve vefat sayısı kaç oldu?
  • Çebi’den transfer sözleri! ‘Rıdvan, Ersin, Serdar…’
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
bahçeşehir escort
avcılar escort
bakırköy escort
ataköy escort
esenyurt escort
Maltepe Escort
şişli escort
beşiktaş escort
kayseri escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
Maltepe Escort
Pendik Escort
Kartal Escort
Kadıköy Escort
Ümraniye Escort
istanbul escort
arnavutköy escort
©2022 Anne ve Bebek | Powered by WordPress & Superb Themes