MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

MSB Kaynakları: İsrail’in Suriye’ye Yönelik Hava Harekatları İstikrarı Bozuyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İsrail’in Suriye üzerinde gerçekleştirdiği hava harekatlarına ilişkin, “Bu hava harekatları Suriye’de istikrarı bozmaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir,” ifadesini kullandı. Kaynaklar ayrıca “Suriye yeni hükümetinin talebi çerçevesinde, alanda icra edeceğimiz faaliyetlerin emniyetle yürütülmesi maksadıyla bölgede bulunan tüm unsurlar ile koordinasyon faaliyetlerine devam edilmektedir,” dedi.

Haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakanlık kaynakları, İsrail ile Suriye arasındaki gerginliğe ilişkin yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırılarını onaylamadıklarını vurgulayarak, “Suriye’de istikrarı bozan bu hava harekatlarına karşı Birleşmiş Milletler de tepki göstermiş ve durdurulması çağrısında bulunmuştur,” dedi.

GKRY’de Sondaj Çalışmaları Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Doğu Akdeniz’de NAVTEX ilan ettiği ve VALARİS DS-9 sondaj gemisinin faaliyetlerine ilişkin sorular üzerine, “GKRY’nin ilan ettiği sözde münhasır ekonomik bölgedeki faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Türk kıta sahanlığına yapılan herhangi bir ihlale anında müdahale edilecektir,” açıklamasında bulundu.

Bir Türk generalin NATO Uluslararası Askeri Karargahı İş Birliği ve Güvenlik Direktörü görevine seçilmesiyle ilgili de bilgi veren kaynaklar, generalin NATO’daki önemli rolünü vurgulayarak, Türkiye’nin NATO’daki etkinliğine dikkat çekti.

Pakistan-Hindistan İlişkileri

Kaynaklar, Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilime değinirken, bölgede yeni çatışmaların istenmediğini ve taraflara sağduyulu olmaları çağrısında bulunulduğunu belirtti. “Sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırıları kınıyor, terörle mücadelede işbirliği yapılması gerektiğini vurguluyoruz,” açıklamasında bulundu.

Related Posts

İran-İsrail savaşında 9. gün: Karşılıklı misillemeler sürüyor, İran’dan savaşın seyrini değiştiren hamle

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile İsrail arasındaki savaşın dokuzuncu gününde açıklamalarda bulundu. Çatışmaları nasıl durduracağını bilmediğini söyleyen Trump, ABD’nin İran’a olası bir müdahaleye belki gerek kalmayacağını belirterek, “İran’a iki hafta süre veriyorum.” dedi. İsrail, İran’ın füze depoları ve rampalarına saldırı düzenlerken İran ise füzeleriyle Tel Aviv’i hedef aldı. Öte yandan İran’ın Fars haber ajansı, İsrail’in İran’ın İsfahan’daki nükleer tesisini hedef aldığını iddia etti, konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. Üst düzey İranlı bir yetkili, Tahran’ın füze politikasını değiştirdiğini belirterek, “Çok sayıda füze fırlatmak yerine hassas hedeflere karşı gelişmiş güdümlü füzeler kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken ‘İç Cephe’ açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Erdoğan’ın ağzından düşürmediği iç cephe tartışmasına değinen İmamoğlu, “Güçlendirmemiz gereken cephe tüm toplumdur, her bir bireydir, bu ülkenin en verimli kaynağı olan insanlarıdır. Bu akılla bir başarı hikayesi yazılabilir, iç cephe böyle güçlendirilebilir.” dedi

Netanyahu’nun 40 yıllık İran takıntısı! Daha önce iki kez denedi ama… İsrail daha önce hangi ülkelere saldırdı?

İsrail’in İran’ın nükleer programını hedef alan saldırıları devam ediyor. İsrail’in saldırılarında İran’da bulunan nükleer ve askeri tesisler vurulurken, İran’ın komuta kademesinden önemli isimler, bilim insanları ve çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Harekatın arkasındaki kişi olan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 40 yıldır İran’a karşı söylemleri öne çıkıyor. Netanyahu İran’daki rejim karşıtı açıklamalarını birçok kez yinelerken daha önce 2009 ve 2013’te de saldırı emri vermişti. İsrail gizli servisi MOSSAD’da Netanyahu döneminde İran’ın nükleer programına karşı sabotajlar düzenlemişti. İşte Netanyahu’nun 40 yıllı İran takıntısının tarihi….

İsrail’den yeni saldırı: Şiraz’daki askeri tesis vuruldu

İsrail ordusu, İran’ın Fars bölgesinde bulunan Şiraz şehrindeki bir askeri üssü vurdu. Tahran’da ise 255 kilogram ağırlığında bir bomba bulundu.

Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’ı ziyaret etti… Yavaş’tan İmamoğlu’nun avukatı tutuklanmasına tepki: “Hatalı bir işlemdir, derhal vazgeçilmelidir”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Yavaş, İmamoğlu’nun avukatı Pehlivan’ın tutuklanmasına ilişkin “Hatalı bir işlemdir, derhal vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

İsrail İran’ın misilleme saldırılarında yaralananların sayısını açıkladı

Terör devleti İsrail’in Sağlık Bakanlığı, İran’ın misilleme saldırılarında 21’i ağır 2 bin 217 İsraillinin yaralandığını belirtti.