81 ilde geçerli: Üye olan emekli ucuza market alışverişi yapacak

TÜED Başkanı: Fahiş Fiyat Artışları Emeklileri Olumsuz Etkiliyor

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, ürün ve hizmetlerdeki aşırı fiyat artışlarının özellikle emeklileri ve dar gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtti.

Fahiş fiyat artışlarının, açgözlülük ve fırsatçılıktan kaynaklandığını vurgulayan Ergün, düzenleme ve denetlemelere rağmen piyasada hala yaygın olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bir ürünün üreticiden tüketiciye uzanan zincirinde yer alan aracıların fazlalığının da fiyat artışlarına etki ettiğine dikkat çekti.

Ergün, şu açıklamalarda bulundu:

‘Emek Pazarı’ adını verdiğimiz sanal marketi hayata geçirdik. Bu uygulama sayesinde emeklilere fahiş fiyat artışlarına karşı bir alternatif sunuyoruz. Üreticilerle tüketicileri aracısız bir şekilde buluşturarak gıda, giyim, deterjan, kozmetik ve teknolojik ürünleri, indirimli fiyatlarla emeklilere sunuyoruz. TÜED üyesi emekliler, kargo ücreti ödemeden 81 ilde alışveriş yapabiliyorlar.”

“TÜED Üyeleri Direkt Olarak Uygulamaya Katılabiliyor”

Kurulan sanal marketin, geçmişteki tüketim kooperatiflerinin dijital platformlara taşındığını vurgulayan Ergün, şunları dile getirdi:

“En düşük emekli aylığı 14 bin 469 lira. Bu oldukça düşük bir rakam ve milyonlarca emekli, ay sonunu zor getiriyor. İndirimli sanal markete internet sitesi veya cep telefonu uygulaması üzerinden erişerek fırsatlar sunuyoruz. TÜED üyeleri direkt olarak uygulamaya katılabilirler. TC kimlik numaralarını kullanıcı adı olarak yazıp, şifre olarak ise TC kimlik numaralarının son 6 hanesini girerek kolayca alışveriş yapabilirler.”

Ergün, sanal marketin kapsamını genişletmeyi planladıklarını ve emeklilerin ürünlerini satabileceği “Sanat Sokağı” ve “Kariyer Sepeti” gibi sosyal sorumluluk alanlarını da içereceğini belirtti.

Related Posts

‘Trump, Zelenskiy’yi Moskova’ya saldırmaması konusunda uyardı’

Trump’ın Zelenskiy’yi Moskova’yı hedef almaması konusunda uyardığı belirtildi.

Marmaris’i karıştıran olay hakkında yeni gelişme

Marmaris’te bir grup kadın turist, girdikleri işletmenin erkek çalışanları tarafından yerde tekmelenerek darbedilmişti. Marmaris Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kartalkaya mağdurları o anları anlattı: ‘Banyoda ölümü bekledik’

Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasına ilişkin duruşma altıncı gününde devam ediyor. Oğlunu kaybeden Danıştay 9. Daire Ceza Başkanı Abdurrahman Gençbay, kamu görevlilerine yönelik soruşturma izni verilmemesini de sert sözlerle eleştirdi.

Kabine üyelerinden terör örgütü PKK’nın silahları teslimiyle ilgili paylaşım: Silah yerine söz konuşulacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Bugün, bin yıllık kardeşliğimize saplanan hançer çıkarılmaktadır. Emperyalistler ve taşeronları tarafından aziz milletimizin arasına sokulan ayrımcılık fitnesi; Allah’ın izni, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin kararlı duruşu ve aziz milletimizin dirayetiyle sökülüp atılmaktadır” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise “Türkiye, terörsüz yarınlara daha da yaklaştı. Bu başarı, milletimizin kararlılığıyla ve devletimizin dirayetiyle mümkün oldu” dedi.

PKK’nin ‘silah bırakma’ töreni sonrası Özgür Özel’den ilk açıklama: ‘Süreç, milletten bir şey saklanmadan yürütülmeli’

Terör örgütü PKK’nin bu sabah sembolik olarak silah bırakmasının ardından, CHP lideri Özgür Özel’den ilk açıklama geldi. “Bu adımın, artık silahların tamamen susacağı bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz” diyen Özel, “Bu süreç; hiçbir parti, toplumun hiçbir kesimi dışlanmadan, milletten bir şey saklanmadan, Meclis çatısı altında, toplumsal mutabakat gözetilerek, hızlı ve kararlı adımlarla yönetilmelidir” ifadelerini kullandı.

Mardin’de bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Mardin’de iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.