Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine sansür suçlaması

Meta CEO’su Zuckerberg, Biden Yönetimini Pandemi Döneminde Sansürle Suçladı

Sosyal medya devi Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi olan Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin pandemi sürecinde kendilerine sansür uygulamak için baskı yaptığını iddia etti.

Zuckerberg, konuyla ilgili katıldığı bir podcast yayınında açıklamalarda bulundu. Covid-19 döneminde aşı kampanyalarının yürütüldüğünü hatırlatan Zuckerberg, Biden yönetiminin aşı karşıtı içerikleri sansürlemeye çalıştığını iddia etti.

CEO Zuckerberg, “Biden yönetiminden insanlar ekibimizi arayıp bağırıp çağırıyor ve küfretiyorlardı” şeklinde konuştu.

Telefon görüşmelerinin kaydedilmediğini belirten Zuckerberg, ancak benzer içerikli e-postaların bulunduğunu söyledi. Zuckerberg, “Gerçeği yansıtan içerikleri kaldırmamızı istediler. Aşıların yan etkilerine dair paylaşımların kaldırılmasını talep ettiler” şeklinde ifadeler kullandı.

Zuckerberg, şiddetle karşı çıktıklarını belirtti ve Biden’ın Meta’ya işaret ederek “Bunlar insanları öldürüyor” dediği açıklamasının ardından şirketlerinin birçok devlet kurumu tarafından hedef alındığını aktardı. (AA)

Related Posts

New York’ta 150 milyon yıllık Ceratosaurus iskeleti ve Mars’tan gelen dev meteorit sergileniyor

ABD’nin New York kentindeki ünlü Sotheby’s Müzayede Evi, bu hafta hem dinozor meraklılarını hem de uzay tutkunlarını heyecanlandıran bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, Jura Devri’nde yaşamış Ceratosaurus türüne ait etkileyici bir iskeleti yakından görme fırsatı buluyor.

İBB’ye yeni operasyon! 10 kişi gözaltına alındı: Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü…

Son dakika haberi… İBB’ye “yolsuzluk” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü, İbrahim Özkan’ın Ağaç A. Ş. çalışanı ve birçok iş insanı bulunuyor.

Teröristbaşı Öcalan’ın videosundaki bu adamlar kim?

Irak’ın Süleymaniye kentinde 11 Temmuz’da yapılması planlanan PKK’nın silah bırakma töreni öncesi teröristbaşı Öcalan’ın İmralı’da kayda alınan bir videosu paylaşıldı. Görüntüde teröristbaşı Öcalan ile beraber görüntü veren isimlerin kim olduğu belli oldu.

Bodrum’a 6 ayda 344 bin yabancı turist

Muğla’nın dünyaca ünlü ilçesi Bodrum’da yabancı turist hareketliliği devam ediyor. Kentte son 6 ay içerisinde hem deniz hem de hava yolu ile 344 bin yabancı turistin geldiğini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Bahsettiğimiz deniz yoluyla sadece kruvaziyerler için geçerlidir. Yunanistan’dan gelen feribotlar için geçerli değildir. Bunlar da eklendiği zaman sayı daha da artıyor” dedi.

MİT Başkanı Kalın Bağdat’ta kritik temaslarda bulundu: Gündem ‘Terörsüz Türkiye’

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti. Bağdat yönetimi ile yapılan görüşmelerde, “Terörsüz Türkiye” başta olmak üzere karşılıklı sınır güvenliği, bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla atılacak ortak adımlar ele alındı.

2 ilde 24 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli’nde yasa dışı yollarla yurda giren 24 düzensiz göçmen yakalandı. İşlemleri tamamlanan göçmenler, Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.