Onaylanmış kuruluş şartları belirlendi

Ankara (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknik düzenlemeler çerçevesinde faaliyet gösterecek onaylanmış kuruluşlar ve teknik servislerin başvuru süreci ile ilgili esasları düzenleyen “Onaylanmış Kuruluşlar ve Teknik Servisler Tebliği”ni yayımladı. Resmi Gazete’de yer alan düzenleme, Bakanlık ve ilgili kuruluşların yerine getirmesi gereken yükümlülükleri ayrıntılı bir şekilde belirlemektedir.

Yeni düzenlemeye göre, onaylanmış kuruluş ve teknik servis olmayı isteyenler, gerekli belgelerle Bakanlığa başvuruda bulunacaklar. Başvurular, Bakanlık tarafından incelendikten sonra eksik veya hatalı belgeler tespit edilirse, başvuru sahiplerine 20 iş günü süre verilecektir. Eksikliklerin belirlenen süre içinde giderilmemesi halinde başvuru, en az 6 ay süreyle değerlendirmeye alınmayacak ve iade edilecektir.

Başvuruların değerlendirilmesinde temel kriterler arasında, kuruluşların “Türk Akreditasyon Kurumu” tarafından akredite edilmiş olmaları şartı bulunmaktadır. Nihai görevlendirme kararı ise ülke sanayisinin ihtiyaçları, uygunluk değerlendirme sürekliliği, teknik altyapı, performans ve gelen şikayetler dikkate alınarak Bakanlık tarafından verilecektir.

Bakanlık, ilgili kuruluşların performansını sürekli olarak izleyecek ve en az bir kez yılda denetleyecektir.

Söz konusu tebliğin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Microsoft binlerce çalışanını kapı dışarı edecek! Resmen duyurdular…

Microsoft’un açıklamasında, en iyi zamanlarda bile stratejik gereksinimlere uyum sağlamak için düzenli olarak iş gücünde ayarlamalar yapıldığı bildirildi. Daha çevik hale gelmek amacıyla yönetim katmanlarının azaltılacağına işaret edilen açıklamada …

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: İller Bankası’ndan 50 milyon TL kesinti yapıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, temmuz ayı meclis toplantısında İller Bankası’ndan gelen ödenekten 50 milyon TL kesinti yapıldığını açıkladı. Tutdere, “Bu kesinti, hizmet binamız başta olmak üzere bazı yatırımlarda ve hakediş ödemelerinde aksamalara neden oldu” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Stokları azalan ABD, Ukrayna’ya füze sevkiyatını durdurdu

Pentagon, ABD’nin stoklarının azalmış olması sebebiyle bazı hava savunma füzeleri ile hassas güdümlü mühimmatın Ukrayna’ya sevkiyatını durdurdu.

AKP ile DEM Parti arasında ipler gerildi

TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile DEM Parti arasında Kobani davası üzerinden gerilim yaşandı.

Netanyahu’nun oğlu açıkladı: Neden ABD’ye taşındı?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, muhalif protestocuların kendisine yönelik “ölüm tehditleri” nedeniyle ülkeyi terk ederek ABD’ye taşındığını iddia etti.