Uzaktan çalışanlar için Yeni Zelanda’da çalışma ve seyahat imkanı

Yeni Zelanda, Uzaktan Çalışanlar İçin Yeni Vize Fırsatları Sunuyor

Yeni Zelanda, ekonomiyi canlandırmak amacıyla uzaktan çalışan profesyonelleri cezbedici fırsatlarla ülkeye çekiyor. “Dijital göçebeler” olarak adlandırılan ve internet bağlantısıyla çalışabilen yetenekli kişiler, Yeni Zelanda’nın vize düzenlemelerinden yararlanabiliyor. İşte detaylar…

Uzaktan Çalışanlar İçin Yeni Zelanda’da 9 Ay Vize İmkanı

Yeni düzenlemeyle birlikte, turist vizesi kapsamında Yeni Zelanda’ya giriş yapanlar ülkede 9 ay boyunca kalma hakkına sahip olacak ve bu süreçte yurtdışındaki işverenler için çalışabilecekler. Özellikle yazılım, veri mühendisliği ve diğer dijital sektörlerde çalışan profesyoneller için büyük bir avantaj sunan bu yenilik, iş olanaklarını genişletiyor.

Yeni Zelanda’da Yerel İşlere Rekabet Yasağı

Yapılan düzenleme ile turist vizesine sahip kişiler yalnızca yurtdışındaki işverenler için çalışabilecekler. Böylelikle, Yeni Zelandalı işçilerle turist vizesi sahipleri arasında rekabetin önüne geçilmiş olacak.

Hedef: ABD ve Doğu Asya’daki Yetenekler

Yeni Zelanda, özellikle ABD ve Doğu Asya’dan teknoloji alanında uzman profesyonelleri ülkeye çekmeyi amaçlıyor. Bireysel profesyonellerin yanı sıra uluslararası şirketlerin de ilgisini çeken ülke, ekonomisini güçlendirmeyi hedefliyor.

Uzun Süre Kalanlar İçin Ek Vergi Uyarısı

Yeni vize düzenlemesi kapsamında, 90 günden daha uzun süre ülkede kalan kişilerin ek vergi yükümlülüğü altına girebileceği bilgisi veriliyor. Bu durum, uzun vadeli konaklama planlayan dijital göçebeler için dikkat edilmesi gereken bir detay.

Turizm ve Ekonomi İçin Büyük Fırsat

Yeni Zelanda, 5.2 milyonluk nüfusu ve 200 bin turizm çalışanıyla dikkat çeken bir ülke konumunda. 2022 yılında yabancı turistlerin ülkede 6.3 milyar dolar harcama yapması, ekonomiye önemli bir katkı sağlamıştır. Uzaktan çalışan profesyonellerin yüksek maaşları ise restoran, mağaza ve konaklama gibi sektörlere canlılık getirmesi bekleniyor.

Cazibe Merkezi Olma Hedefi

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Nicola Willis, ülkenin yetenekli profesyoneller için bir cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti. Uzaktan çalışma modelinin popülerleşmesiyle birlikte, ülkenin bu alanda öncü adımlar atması bekleniyor.

Related Posts

Meteoroloji ve Bakanlıktan art arda uyarılar: Sıcaklık 50 dereceye çıkacak, kâbus 9 gün sürecek

Hava sıcaklığı yükseliyor. Türkiye 9 gün sürecek sıcak hava dalgası altına girecek ve özellikle Ege bölgesinde hissedilen sıcaklık 50 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji ve bakanlığın uyarıları sonrası işte il il güncel hava durumu tahminleri…

AKP’li belediyeden yarım ton baklava, çeyrek ton fıstık alımı

AKP’li Şahinbey Belediyesi, doğrudan temin yöntemiyle yalnızca bir firmadan 560 kilo baklava ve 250 kilo fıstık aldı. Kamu kaynağından yapılan harcamanın toplamı 496 bin 800 TL oldu.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar anlaştı: B-2’ler İsrail yolcusu mu?

ABD’deki Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti milletvekilleri, İran’daki 3 büyük nükleer tesisi vuran B-2 bombardıman uçaklarının ve sığınak delici bombaların İsrail’e verilmesi için yasa tasarısı önerdi.

Microsoft binlerce çalışanını kapı dışarı edecek! Resmen duyurdular…

Microsoft’un açıklamasında, en iyi zamanlarda bile stratejik gereksinimlere uyum sağlamak için düzenli olarak iş gücünde ayarlamalar yapıldığı bildirildi. Daha çevik hale gelmek amacıyla yönetim katmanlarının azaltılacağına işaret edilen açıklamada …

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: İller Bankası’ndan 50 milyon TL kesinti yapıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, temmuz ayı meclis toplantısında İller Bankası’ndan gelen ödenekten 50 milyon TL kesinti yapıldığını açıkladı. Tutdere, “Bu kesinti, hizmet binamız başta olmak üzere bazı yatırımlarda ve hakediş ödemelerinde aksamalara neden oldu” dedi.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.