82 kişinin yaşamını yitirdiği Ilgım Apartmanı için bilirkişi raporu gelmedi, dosya geri çekildi

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerde Yıkılan Ilgım Apartmanı için Beklenen Bilirkişi Raporu Gelmedi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay Antakya’da yıkılan ve 82 kişinin ölümüne sebep olan Ilgım Apartmanı için istenen bilirkişi raporu 10 ay boyunca bekleniyor. Savcılık, dosyayı geri istedi.

Yıkılan bina için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından hazırlanan bilirkişi raporu sonucunda tutuklu bulunan müteahhit Salih Zorsu ve yapı denetim firması sorumlusu Edip Talipoğlu, serbest bırakılmıştı. Ancak, kayıp yakınlarının avukatları KTÜ’nün yaptığı raporda zemin incelemesi yapılmadığını, kolondan değil kirişten donatı alınıp incelendiğini ve çeşitli eksiklikler bulunduğunu belirterek rapora itiraz etmişti.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre, savcılık 2024 Mart’ta İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) bir bilirkişi raporu istedi. Ancak 10 ay geçmesine rağmen rapor henüz gelmedi. Savcılık, davanın sürüncemede kalmaması için İTÜ’ye bir yazı göndererek dosyayı geri istedi.

Ilgım Apartmanı’nda babası Ahmet Eğilmez, annesi Hatice Eğilmez ve kardeşi Fatma Betül Eğilmez’i kaybeden avukat Abdullah Eğilmez konu hakkında şunları belirtti: “Bir yıldır savcılık yeni bir rapor aldıramamış, halen iddianame düzenlememiş ve giden 82 canın hesabı hala sorulamamıştır. Geride kalanlar olarak sadece sabredip adalete güvenmek istiyoruz. Sürecin hızlanmasını, kusurluların tutuklu yargılanmasını ve tüm sorumluların hak ettikleri cezaları almasını istiyoruz.”


Anadolu İnsanının Bale ile Tanışması

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Related Posts

İmamoğlu: Sırayla 16 milyon İstanbulluyu hapse mi atacaksın?

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu bugün CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara sert tepki gösterdi.

Cuma namazı kıldı, kendisini uyaran muhtarı bıçakladı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde minibüs şoförü C.D., cami avlusunda araç yıkamaması konusunda uyarıda bulunan mahalle muhtarı Mustafa Kemal Dönmez’i bıçaklayarak yaraladı. Muhtar hastaneye kaldırılırken, saldırgan kaçtı.

Saraçhane’de gözaltına alınan 14 gence tahliye

Saraçhane eylemlerine gözaltına alınıp tutuklanan gençler hakkında karar çıktı.

Son Dakika… Özgür Özel açıkladı: CHP komisyon çalışmalarına katılacak mı?

Son Dakika Haberi… TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Özel ziyaretin ardından, “Meclis çatısı altındaki her çalışmaya CHP olumlu katkı verecektir” dedi.

Bu sabah çekildi: 23 bin kişi iş bıraktı, duraklardaki kuyruğun ucu bucağı yok

İzmir’de, Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 bin işçi greve gitti. Grev, gece saatlerinde başlayarak kent genelinde etkisini gösterdi.

İsmail Saymaz: DEM Parti Eş Genel Başkanları, İmamoğlu’nu ziyaret edecek

İsmail Saymaz: DEM Parti Eş Genel Başkanları, İmamoğlu’nu ziyaret edecek