Atatürk Heykeli Manisa Kurtuluş Müzesi Önüne Yerleştirildi

Manisa’da Atatürk Heykeli Artık Tamamlanan Manisa Kurtuluş Müzesi’nin Önünde

Manisa’da 1961 yılında dikilen ve birçok kez yer değiştiren Atatürk heykeli, sonunda Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının girişine konuldu. Bu hareket, Manisa halkı tarafından memnuniyetle karşılandı ve belediye başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla gerçekleştirildi.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin tarihindeki yer değişikliklerine vurgu yaparak, “Atatürk heykeli, Türkiye’nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını canlı tutmaktadır. Manisa Kurtuluş Müzesi’nin önü, artık Atatürk heykelinin yeni ve kalıcı konumu olacaktır ve buradan Manisalıları selamlayacak” şeklinde konuştu.

Yıllar içinde farklı yerlere taşınan ve koruma altına alınan 1961 yılında dikilen heykel, son olarak Manisa Kurtuluş Müzesi inşaatı nedeniyle geçici olarak kaldırılmıştı. Yeni konumuyla Atatürk heykeli, Manisa’nın tarihi hikayelerini anlatan bir müzenin önünü süsleyecek.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin öneminin altını çizerek, “Bu heykel sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda ulusal bir sembol. Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Related Posts

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

Metroda ilginç ceza: Dev bitki genç kadına pahalıya patladı

Paris’te yaşayan 24 yaşındaki Salomé adlı genç bir kadın şehri sarsan bir olayın odağında yer aldı. Cumhuriyet (République) Metro İstasyonu’nda, yanında taşıdığı büyük bir kuş cenneti (bird of paradise) bitkisi nedeniyle 150 dolar para cezası kesilen …

Kırklareli’de ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli Valiliği, il genelinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlara girişlerin 177 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir