Welcome to Our Website

“Aile hekimi ve aile hekimliği ebe ve hemşirelerinizle vedalaşabilirsiniz”

Aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının üyesi bulunduğu Birlik ve Dayanışma Sendikası, yönetmelik taslağının aile hekimliği sisteminde çalışmayı güçleştireceğini ve bu sebeple pek çok aile hekimi, ebe ve hemşirenin artık Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışmayı sürdüremeyeceğini vurguladı. Sendika Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “Aile hekimliği sürekli değişen görevlendirmeler ile hekim, ebe ve hemşirelerin yerine başka isimlerle devam ettirilecekse zaten anlamını yitirmiş olacak” dedi.

AİLE HEKİMLİĞİNDE YENİ KOŞULLAR

Dr. Mengücük, yönetmelik taslağı ile birlikte aile hekimliği sistemine getirilecek yeni koşullar hakkında şunları kaydetti:

“Yönetmelik taslağı, mali kayıplar dışında mesleki gereklere aykırı ve sürdürülemez hedefler içeriyor. Üstelik cari ödenekten kesintilerle aile hekimliğini imkânsız hale getiriyor.”

NÜFUS AZALTILIYOR, HASTALAR BAŞKA BİRİMLERE YÖNLENDİRİLİYOR

Aile hekimine kayıtlı nüfusun 3500’e düşürülmesiyle, hastaların kendi istekleri dışında başka birimlere yönlendirilmesi riski doğuyor. Dr. Mengücük, “Kendi hekiminde kayıtlı hastaların bu durumda başka bir birime aktarılması kaçınılmaz hale geliyor, bu da aile hekimliğinin kolay ulaşılabilir olma özelliğini bozuyor” dedi.

(Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük)

AİLE HEKİMLERİNİN SORUMLULUĞU VE İNİSİYATİFİ SINIRLANIYOR

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, aile sağlığı merkezlerine yönelik düzenlemeler yapılmadan istenen bu hedeflerin akılcı ve bilimsel olmadığını vurguladı. Mengücük, aile hekimlerinin sorumluluk alanlarının genişletilmesinin, hukuki açıdan da sorunlu olduğunu belirtti.

YÖNETMELİĞE KARŞI GÜÇLÜ TEPKİ VERECEĞİZ

Dr. Mengücük, yönetmelik taslağının mesleki itibarı zedeleyen ve sağlık hizmeti kalitesini düşüren maddeler içerdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Popülist ve siyasi kaygılarla mesleki etik ve gereklilikler değiştirilmeye çalışılıyor. Bu taslağın hiçbir şekilde yürürlüğe girmemesi gerektiğini ve bu konuda güçlü tepki göstereceğimizi bildirmek istiyoruz. Şiddet, aşı tedariki ve reçete-rapor sistemleri gibi acil çözüm bekleyen sorunların gündeme alınması gerektiğini vurguluyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir