EÜ’den Afrika deri sanayine teknoloji ve eğitim desteği

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü, AB Projesiyle Deri Endüstrisine Teknolojik Destek Sunuyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de alanında tek olup uluslararası deri sanayine Avrupa Birliği (AB) projeleriyle teknolojik destek sağlamaya devam ediyor. Avrupa Birliği ERASMUS Plus Programı kapsamında, Ege Üniversitesi’nin de ortak olduğu Tanzanya ve Uganda’da sürdürülebilir kalkınmayı ve etkili eğitimi desteklemeyi amaçlayan proje, 7 farklı ülkenin katılımıyla 400 bin Euro bütçe ile kabul edildi.

Projede Önemli İsimler Yer Alıyor

Projenin koordinatörlüğünü EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu yaparken, Prof. Dr. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Ersin Önem, Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu ve Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarislan gibi önemli isimler de projede yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında ağırlayarak Üniversitenin uluslararası düzeydeki projelerdeki başarısına vurgu yaptı ve Deri Mühendisliği Bölümü ekibini tebrik etti.

Uganda ve Tanzanya’da Mükemmeliyet Merkezleri Kurulacak

Proje kapsamında, Uganda ve Tanzanya’da deri endüstrisi ve teknolojisi için ‘Mükemmeliyet Merkezleri’ kurulması planlanıyor. Bu merkezler, deri endüstrisine eğitim, seminerler, destek hizmetleri ve danışmanlık imkanı sağlayarak sektörün gelişimine katkıda bulunacak.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mete Mutlu, projenin deri sektörüne yeni perspektifler kazandıracağını ve iş birliklerini artırarak ticaret hacminin yükselmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

Öğretmenlere ‘Parayı iade edin’ duyurusu

Tayin atamalarında öğretmenlere 2 kez yapılan yolluk ödemesi için geri iade talep edilecek. Çifte ödemenin fazlası için öğretmenlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Aşure Günü ne zaman başlar ve biter 2025? Hicri takvime göre Muharrem’in 10. günü ne zaman?

Aşure günü ne zaman, sorusu 2025 Diyanet dini günler takvimi ile yanıt buldu. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure dağıtımları, aşure günü ile beraber gerçekleşecek. Dini kaynaklara göre muharrem ayının 10. günü oruç tutmak da bazı âlimlere göre sünnettir. Zira Resûlullah (s.a.s.), âşûrâ gününde oruç tutmuş ve bunu Müslümanlara tavsiye etmiştir. Peki, aşure günü ne zaman, hangi tarihte? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

Müzik eleştirmenleri Sezen Aksu’nun yeni albümünü değerlendirdi: “Kendi efsanesiyle yarışıyor”

Müzik eleştirmenleri Sezen Aksu’nun yeni albümünü değerlendirdi: “Kendi efsanesiyle yarışıyor”

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı

KPSS ekranı erişime açıldı, Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci başladı, ücretler ve sınav tarihleri belli oldu. 

Zohran Mamdani kimdir, nereli? New York’un ilk Müslüman belediye başkan adayı Zohran Mamdani’nin biyografi bilgileri

New York siyaset sahnesinde dikkat çeken bir isim olan Zohran Mamdani, 2025 New York Belediye Başkanlığı seçimleri için Demokrat Parti’nin muhtemel adayı olarak öne çıkıyor. 33 yaşındaki Mamdani, seçilmesi halinde New York’un ilk Müslüman, ilk Asyalı ve ilk Y kuşağı belediye başkanı olarak tarihe geçecek. Peki, Zohran Mamdani kimdir, nereli? İşte, New York’un ilk Müslüman belediye başkan adayı Zohran Mamdani’nin biyografi bilgileri