Gassallar, mesleklerini anlattı; “Neşe saçan insanlarız”

Düzce Belediyesi Gassalları, TRT’nin Yeni Dizisi “Gassal” ile Gündemde

Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Cenaze Hizmetlerine bağlı çalışan gassallar, mesleklerini TRT’nin dijital platformu Tabii’nin yeni dizisi “Gassal” ile anlattı. Belediye bünyesinde vardiya usulü çalışarak günün her saatinde görev yapan gassallar, farklı ve özel bir mesleği icra ediyor.

11 yıldır Düzce’de gassallık yapan Nagihan Yılmaz, mesleklerinin cesaret gerektirdiğini vurgulayarak, “Bu mesleği herkes yapamaz. Biz, cesaret edip yapmaya çalışıyoruz. Gönüllü olarak başladım ve çok memnunum.” dedi.

“Neşe Saçan İnsanlarız”

Gassal Yılmaz, genel algının aksine özel hayatlarında mutlu olduklarını belirterek, “Özel hayatımızda neşe saçan, canlı insanlarız aslında. Sadece mesleğimizden dolayı ruhsuz ve melankolik olarak düşünülebiliriz, fakat sevgi dolu bir şekilde çevremizdeki insanlar tarafından sevilen kişileriz.” şeklinde konuştu.

10 yıllık gassal İsmail Çelebi ise maneviyatı yüksek olan bu mesleği yapanların işlerini kolaylıkla başardıklarını belirterek, “Bu mesleği yapanlar için maneviyat önemlidir. Benim sosyal yaşantım gayet iyi, neşeli bir insanım ve espriyi severim.” diye konuştu.

Ankara ve Dönem Dizisi İptal Edildi!

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • Mansur Yavaş, Tuzla Piyade Okulu’nda meslekten çıkarılan teğmenlerin ABB’de görevlendirilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.
  • Nez’e ahlaksız teklif; Ali Koç’tan “bu kişinin kongre üyeliği askıya alınsın” talimatı geldi!
  • Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor!
  • Eski başkanın yurt dışına kaçtığı iddia edildi; Yunus Emre Enstitüsü’nde milyonlarca dolarlık sahte fatura skandalı!
  • Real Madrid’in mucizevi performansı!
  • Hull City’den taraftarlara “Türk bayrağı getirmeyin” uyarısı!

Related Posts

İmamoğlu: Sırayla 16 milyon İstanbulluyu hapse mi atacaksın?

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu bugün CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara sert tepki gösterdi.

Cuma namazı kıldı, kendisini uyaran muhtarı bıçakladı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde minibüs şoförü C.D., cami avlusunda araç yıkamaması konusunda uyarıda bulunan mahalle muhtarı Mustafa Kemal Dönmez’i bıçaklayarak yaraladı. Muhtar hastaneye kaldırılırken, saldırgan kaçtı.

Saraçhane’de gözaltına alınan 14 gence tahliye

Saraçhane eylemlerine gözaltına alınıp tutuklanan gençler hakkında karar çıktı.

Son Dakika… Özgür Özel açıkladı: CHP komisyon çalışmalarına katılacak mı?

Son Dakika Haberi… TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Özel ziyaretin ardından, “Meclis çatısı altındaki her çalışmaya CHP olumlu katkı verecektir” dedi.

Bu sabah çekildi: 23 bin kişi iş bıraktı, duraklardaki kuyruğun ucu bucağı yok

İzmir’de, Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 bin işçi greve gitti. Grev, gece saatlerinde başlayarak kent genelinde etkisini gösterdi.

İsmail Saymaz: DEM Parti Eş Genel Başkanları, İmamoğlu’nu ziyaret edecek

İsmail Saymaz: DEM Parti Eş Genel Başkanları, İmamoğlu’nu ziyaret edecek