Borsa güne yatay seyirle başladı (6 Mayıs 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Dün Değer Kaybetti

Dün Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,60 değer kaybederek 9.112,19 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2,51 puan ve yüzde 0,03 azalışla 9.109,68 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,06, holding endeksi ise yüzde 0,32 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,69 ile madencilik sektörü olurken, en fazla kaybettiren ise yüzde 0,11 ile iletişim sektörü olarak belirlendi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesinde yatırımcılar, “bekle-gör” yaklaşımına girmesiyle karışık bir seyir öne çıkıyor. Analistlere göre, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD’de dış ticaret dengesi, Avro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Avrupa’da açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri yakından takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek, 9.200 ve 9.300 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

Related Posts

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Türkiye-İngiltere arasında ticareti hızlandıracak kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu, özellikle otomotiv ve kimya sektörlerinde 8 milyar dolarlık ticareti hızlandıracağını söyledi.

Kripto piyasaları coştu: 4 yılın rekoru kırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşik Krallık ile bir ticaret anlaşmasına varıldığını duyurması ve Amerikalı ve Çinli yetkililer, tarife müzakereleri için bugün İsviçre’de buluşacağını açıklanmasının ardından kripto paralar sert yükseldi. Ayrıca spot …

Emekli ve memurlar için kritik tarih yaklaşıyor: İşte beklenen zam oranı

Temmuz ayına yaklaşırken milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı merakla bekleniyor. Uzmanların enflasyon tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için farklı oranlar öne çıkıyor. Gözler şimdi son iki ayın enflasyon verisinde. 2025 yılı temmuz ayı yaklaşırken, memur ve emeklilerin alacağı maaş zammı gündemin en çok konuşulan başlıkları arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir