2 B arazisi olan herkesi ilgilendiriyor: 5 milyon kişiye tapu verilecek! 6 SORU 6 CEVAP

Bakan Murat Kurum, 2B Alanları Tapu Sahiplerine Teslim Etmeye Hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 2B alanlarının mülkiyet haklarının belirlenerek tapuların hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Bu çalışma yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor ve bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

AA muhabiri, Bakanlık verilerinden derlediği bilgilerle 2B alanlarının mülkiyet haklarının belirlenmesiyle ilgili merak edilen soruları 6 madde halinde ele aldı.

1- 2B Alanı Nedir?

6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2/B maddesi gereği, 31 Aralık 1981 tarihinden önce orman niteliğini kaybetmiş araziler 2B alanı olarak adlandırılıyor. Bu alanlar, uzun yıllardır vatandaşlar tarafından kullanılan ve orman vasfını yitirmiş arazilerdir.

2- Tapu Sürecinden Kimler Yararlanacak?

Orman vasfını yitirmiş arazileri kullanan ve tapularını bekleyen yaklaşık 5 milyon kişiyi kapsayan bir uygulamadır.

3- 2B Alanları Nasıl Tescil Edilir?

Orman Kadastro Komisyonları tarafından orman dışına çıkarılan bu araziler, Hazine adına tescil edilir. Fiili kullanım durumu dikkate alınarak yapılan kadastro çalışmalarında üzerindeki yapı ve tesislerin kime ait olduğu belirtilir.

4- Uygulama Ormanları Tehlikeye Atar mı?

Bu çalışma, mevcut orman varlığına zarar vermez. Zaten kullanılan atıl alanlara dokunulmayacak ve ormanları imara açık hale getirmeyecek.

5- Düzenlemeden Yararlanmak İsteyenler Ne Yapmalı?

Kadastro çalışmaları tamamlandıktan ve araziler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından devredildikten sonra vatandaşların Milli Emlak Genel Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.

6- Hangi İller Daha Çok Yararlanacak?

Ankara, Aydın, İzmir, Manisa, Antalya, Samsun, Adana ve Mersin gibi iller, 2B arazileri kullanım kadastro çalışmalarının en yoğun şekilde yapıldığı iller arasında yer alıyor.

Related Posts

Maaşlara zam resmen açıklandı: Yüzde 85 artırıldı

Kocaeli’de fabrika işçileri ile işveren arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri işçilerin lehine sonuçlandı. İmzalanan toplu sözleşmeye göre, yaklaşık 650 işçinin ücretine yüzde 85 oranında artış yapıldı. MAAŞLARA YÜZDE 85 ZAM Kocaeli Gebze’deki …

Vergi beyanı vermeyen 10 bin zengin takibe alındı

Vergi Denetim Kurulu, gelir ve harcamalarıyla vergi beyanları arasında ciddi uyumsuzluk tespit edilen 10 bin büyük şirket ortağını mercek altına aldı. 2023-2024 döneminde gelir vergisi beyannamesi vermeyen bu isimler, “Yüksek Gelir Grupları Gözetim ve Uyum Programı” kapsamına alındı.

Türkiye’nin en büyükleri arasında iki yeni isim! Şirketlerin kar oranlarından kötü haber

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İSO 500 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 2024’te üretimden satışlara göre en büyük kuruluş 651,6 milyar lira ile uzun yıllardır olduğu gibi yine Tüpraş oldu. İkinci sırada 356 milyar lira ile Ford Otomotiv Sanayi A.Ş …

EPDK’dan elektrik tüketimine yeni takip sistemi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Talep Tarafı Katılım Hizmeti kapsamında tüketim sapmalarının nasıl hesaplanacağına dair usul ve esasları belirledi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, TEİAŞ’a hizmet verecek toplayıcılar artık yük değişimlerini anlık verilerle raporlayacak; kritik saatlerde sapma oranı yüzde 15’i aşarsa ceza uygulanacak.

Altın fiyatlarında ‘Trump’ dopingi: Vergi açıklamasının ardından yükseldi

Altın fiyatlarında ‘Trump’ dopingi: Vergi açıklamasının ardından yükseldi

Rüzgâr yatırımları 1.5 milyar $’ı aşacak

Türkiye rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, rüzgâr enerjisi sektörünün bu yıl yatırım seviyesinin 1.5 milyar doları geçeceğini söyledi.