Muhalif yazardan şaşırtan iddia: Enflasyon kesinlikle dü-şe-cek!

Deniz Zeyrek: Enflasyon Yüzde 100 Düşecek!

Kendi YouTube kanalında konuyla ilgili dikkat çeken bir yorumda bulunan Deniz Zeyrek, “Enflasyon yüzde 100 düşecek” iddiasının sebebini merak edenlere şu açıklamada bulundu:
“Evet, diğer beklentilere saygı duyuyorum ancak benim beklentilerim farklı. Bence enflasyon düşecek. Neden mi düşeceğini soracak olursanız; ben enflasyonun kesinlikle düşeceğini düşünüyorum. Ve bu düşüş beklentim belirli bir dayanak noktasına sahip.
Peki, nedir bu dayanak noktası diye soranlar olabilir mi?
Şunu söylemeliyim ki enflasyonun düşeceğini sadece pazar fiyatlarına bakarak iddia etmiyorum. Benim inancımı TÜİK’e dayandırıyorum. TÜİK’in enflasyon konusundaki güvenilirliği malum. Kurumumuz mucizevi bir şekilde işliyor. Dolayısıyla, TÜİK varken enflasyonun yükseleceğini düşünmek mantıksız olur. Kimse aptal değil sonuçta. TÜİK varken enflasyonun düşmesini beklemek en doğrusu. Kısacası, siyasetçiler gibi ifade edeyim: Enflasyon dü-şe-cek!”

Related Posts

600 bin işçisi için zam pazarlığında ikinci teklif tarihi belli oldu

Hükümetin 600 bin kamu işçisine zam için masaya oturacağı ikinci teklifin yarın yapılacak toplantıda verileceği açıklandı.

Ifo: Alman otomotiv sektöründeki güven zayıf kalmaya devam ediyor

Alman otomotiv endüstrisinin uzun süredir yaşadığı durgunluktan, küresel ticarette belirsizliğin artmasıyla çıkamadığı bildirildi.

Ürün bolluğu yaşandı; Adana’da karpuzun tarlada kilosu 13 TL’den 5 TL’ye düştü

Ürün bolluğu yaşandı; Adana’da karpuzun tarlada kilosu 13 TL’den 5 TL’ye düştü

Arjantin ekonomisi kesintisiz büyüyor

Arjantin ekonomisi, ithalatta artış, ihracatta ve kamu harcamalarındaki düşüşlerin Güney Amerika ülkesinin toparlanmasını yavaşlatmasıyla 2025’in ilk çeyreğinde beklentilerden daha az büyüdü; ancak büyüme üç çeyrek dönemdir kesintisiz sürüyor.

Fed’den Temmuz ayında faiz indirimi sinyali

ABD Merkez Bankasının (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michelle Bowman, enflasyon baskılarının sınırlı kalması halinde Fed’in temmuz ayı toplantısından itibaren politika faizinin düşürülmesini desteklediğini bildirdi.

Türk Eximbank, yurt dışı tahvil ihracı için yetki verdi

Türk Eximbank, yurt dışı tahvil ihracı için yetki verdi