Texas’ta Şiddetli Yağışlar Sonucu Oluşan Sel Felaketinde Can Kaybı Sayısı 119’a Yükseldi
Texas’ın Kerr ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel felaketi sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 119’a yükseldi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kerr bölgesinde, toplamda 95 kişinin öldüğü, bunlardan 36’sının çocuk olduğu kaydedildi.
ABD’nin güney eyaleti Texas’ta 4 Temmuz’da ani bir şekilde başlayan şiddetli yağışlar, Kerr bölgesindeki Guadalupe Nehri’nin taşmasına ve selin oluşmasına neden olmuştu.
Afet Bölgesinde Yaklaşık 50 Bin Kişi Bulunuyor
Texas Valisi Gregg Abbott, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yıkıcı sel felaketine karşı tüm kaynakların seferber edildiğini duyururken, yerel yetkililer afet bölgesinde yaklaşık 50 bin kişinin bulunduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Kerr ilçesini sel felaketi nedeniyle afet bölgesi ilan etmişti.
Eyaletin Cumhuriyetçi yerel yöneticileri, Başkan Trump’ın tasarruf politikaları çerçevesinde bütçeyi kıstığı Ulusal Hava Durumu Servisi’ni (NWS) eleştirmiş ve felaket öncesinde yeterli uyarı ve doğru tahminlerde bulunamamakla suçlamıştı.