Apple’ın yapay zeka destekli akıllı gözlüğü ne zaman çıkacak?

Apple’ın Yapay Zeka Destekli Gözlük Çalışmaları

Apple, yapay zeka teknolojisi destekli yeni bir gözlük üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Son zamanlarda, bu gözlük çipiyle ilgili çeşitli haberler duymaktayız. Şirketin söz konusu gözlüğünü 2026 yılı sonunda piyasaya sürmeyi planladığına dair yeni bilgiler gelmeye başladı. Henüz resmi adı açıklanmayan bu gözlüğün, mikrofon, hoparlör ve kamera gibi özelliklere sahip olacağı ve böylece kullanıcıların yalnızca sesleriyle Siri ve Apple Intelligence ile etkileşime geçebileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, fotoğraf çekme, video kaydetme, müzik dinleme ve telefon görüşmeleri gibi temel uygulamalara da olanak tanıyacağı belirtiliyor.

Gözlüğün piyasaya sürülmesine daha uzun bir süre olmasına rağmen, Apple’ın şu anda geliştirme aşamasında olduğu ve bazı prototipleri test ettiği biliniyor. Tasarım sürecinin tamamlanmasının ardından seri üretime geçilmesi ve yeni ürünlerin muhtemelen 2026 yılının ilk yarısında tanıtılması bekleniyor.

Bir Apple çalışanının Bloomberg’e verdiği demeçte, söz konusu gözlüğün, Meta’nın yakın zamanda piyasaya sürdüğü gözlüklere benzese de çok daha gelişmiş bir ürün olduğu belirtiliyor. Meta gözlükleri uzun bir süredir Ray-Ban ile iş birliği içinde üretiliyor ve şu anda bu kategoride en popüler gözlükler arasında yer alıyor.

Apple’ın amacı, yeni gözlüklerin hafif olmasının yanı sıra standart özelliklerin yanı sıra artırılmış gerçeklik deneyimi sunabilmesidir. İlk etapta bu özelliklere sahip olmayacak olan yeni gözlüklerin, ilerleyen modeller için artırılmış gerçeklik özelliği ile donatılacağı belirtiliyor. 2025 WWDC etkinliği öncesinde, Apple’ın yapay zeka konusundaki yeni gelişmeler hakkında konuşacağı ve bunların gelecek yılın akıllı gözlüklerinde yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Related Posts

Tesla’nın insansı robotu ev işlerini yapmaya başladı

Elon Musk’ın daha önce duyurusuna imza attığı insansı robotu çöpleri atıyor, etrafı süpürüyor ve bir hizmetçi gibi temizlik yapabiliyor.

Xiaomi akıllı telefon işlemcisi Xring O1’i tanıttı

Xiaomi’nin bir süredir kendi akıllı telefon işlemcisini geliştirdiği söyleniyordu. Şirket, yeni Xring O1 olarak adlandırdığı işlemcisini tanıttı.

4. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası

Şırnak’ta düzenlenen 4. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası’na yarı final karşılaşmalarıyla devam edildi.

Market fişlerine 10 saniyeden fazla dokunmayın uyarısı

Günlük yaşamda sıradan bir alışkanlık haline gelen market fişleri, sanıldığından çok daha büyük bir tehlike barındırıyor. Uzmanlar, market alışverişi sonrası elimize tutuşturulan termal fişlerin, yalnızca birkaç saniyelik temasla büyük sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.