Çekya’da hayat felç! Elektrik kesintisi panik yarattı

Çekya’da Elektrik Kesintisi: Prag Metro Seferleri Durdu

Çekya’da meydana gelen büyük ölçekli elektrik kesintisi, başkent Prag’da metro seferlerinin durmasına sebep oldu. Asansörlerde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ulaştırma Bakanı Martin Kupka, ülkedeki 14 bölgeden 5’inin elektrik kesintisinden etkilendiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Polis ise olayın siber veya terör saldırısı olmadığını belirtti.

Şebeke operatörü CEPS’e göre, düşen bir elektrik hattı nedeniyle ülkenin 44 dağıtım noktasından 8’inde kesinti yaşandı ve sorun birkaç saat sürdü.

Prag Metrosu Durdu

Prag Ulaşım Dairesi, metro ağının öğle saatlerinde tamamen durduğunu ancak A ve C hatlarının 15 dakika, B hattının ise 30 dakika içinde yeniden hizmete başladığını duyurdu.

Başbakan Petr Fiala, kesintinin diğer bölgeleri de etkilediğini belirterek, “Olağanüstü ve rahatsız edici bir durumla karşı karşıyayız. Önceliğimiz, elektrik arzını yeniden sağlamak” dedi.

Fabrikalar durdu, hastaneler jeneratörle çalıştı

Yerel medya, kesinti nedeniyle birçok bölgede toplu taşımanın aksadığını, fabrikaların ve rafinerilerin faaliyetlerine ara verdiğini, mağazaların kapandığını ve hastanelerin jeneratörle çalıştığını bildirdi. Ancak Prag’daki Václav Havel Havalimanı, kesintiden etkilenmedi.

İtfaiye ekipleri, asansörlerde mahsur kalan çok sayıda kişiyi kurtardı.

“Mekanik Arıza” Şüphesi

Prag Elektrik Dağıtım Şirketi (PRE) sözcüsü Karel Hanzelka, kesintiden en çok Vltava Nehri’nin sağ kıyısındaki bölgelerin etkilendiğini belirtti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Lukas Vlcek ise sorunun büyük olasılıkla “mekanik bir arıza”dan kaynaklandığını ifade etti.

Yetkililer, yüksek sıcaklıkların olası yangın riskine karşı halkı uyardı.

İber Yarımadası’nda Benzer Bir Kesinti

Nisan ayında İspanya ve Portekiz’de, benzer bir elektrik kesintisi yaşanmış ve hizmetler durma noktasına gelmişti. Şebekenin çökmesiyle panik yaşanmıştı.

Related Posts

Akondroplazili çift 21 yıl sonra evlilik hayallerini gerçekleştirdi

Hatay’da, akondroplazi (boy kısalığına neden olan bir büyüme bozukluğu) rahatsızlığı bulunan ve 21 yıl önce nişanlandıktan sonra ayrılan Nurgül Aksoy (38) ile Mustafa Sevim (49), yıllar sonra hayallerini gerçekleştirerek evlendi.

Meteoroloji ve Bakanlıktan art arda uyarılar: Sıcaklık 50 dereceye çıkacak, kâbus 9 gün sürecek

Hava sıcaklığı yükseliyor. Türkiye 9 gün sürecek sıcak hava dalgası altına girecek ve özellikle Ege bölgesinde hissedilen sıcaklık 50 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji ve bakanlığın uyarıları sonrası işte il il güncel hava durumu tahminleri…

AKP’li belediyeden yarım ton baklava, çeyrek ton fıstık alımı

AKP’li Şahinbey Belediyesi, doğrudan temin yöntemiyle yalnızca bir firmadan 560 kilo baklava ve 250 kilo fıstık aldı. Kamu kaynağından yapılan harcamanın toplamı 496 bin 800 TL oldu.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar anlaştı: B-2’ler İsrail yolcusu mu?

ABD’deki Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti milletvekilleri, İran’daki 3 büyük nükleer tesisi vuran B-2 bombardıman uçaklarının ve sığınak delici bombaların İsrail’e verilmesi için yasa tasarısı önerdi.

Microsoft binlerce çalışanını kapı dışarı edecek! Resmen duyurdular…

Microsoft’un açıklamasında, en iyi zamanlarda bile stratejik gereksinimlere uyum sağlamak için düzenli olarak iş gücünde ayarlamalar yapıldığı bildirildi. Daha çevik hale gelmek amacıyla yönetim katmanlarının azaltılacağına işaret edilen açıklamada …

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: İller Bankası’ndan 50 milyon TL kesinti yapıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, temmuz ayı meclis toplantısında İller Bankası’ndan gelen ödenekten 50 milyon TL kesinti yapıldığını açıkladı. Tutdere, “Bu kesinti, hizmet binamız başta olmak üzere bazı yatırımlarda ve hakediş ödemelerinde aksamalara neden oldu” dedi.