Colani, ilk kez Avrupa yolunda: Yarın Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edilecek

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet el Şara, Fransa’da İlk Avrupa Ziyaretine Başlayacak

Suriye’de yeni devlet sistemine yönelik tartışmalar devam ederken, geçici Cumhurbaşkanı Ahmet el Şara (Colani), Türkiye ve Arap ülkelerinden sonra ilk Avrupa gezisine Fransa’dan başlayacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi planlanan Şara, Suriye’nin içinde bulunduğu siyasi durum, ekonomik yatırımlar, uygulanan ambargo ve ülkenin geleceği konularını ele alacak.

Aylardır çatışmaların yaşandığı stratejik öneme sahip Tişrin Barajı ise Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından Şam yönetimine devredilmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, barajdaki “halk nöbeti” uygulamasına son verilmesiyle bölgede kutlamalar gerçekleşti.

Görüşmelere yoğunlaşan Cumhurbaşkanı Ahmet el Şara, Fransa gezisi kapsamında ilk ziyaretini Paris’e gerçekleştirecek. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Şara’yı kabul edeceği görüşmede, Suriye’nin tüm bileşenlerine destek verilmesi öne çıkacak.

Önemli Konu Başlıkları Görüşülecek:

Macron ile Şara arasındaki görüşmelerde Kuzeydoğu Suriye’deki Kürt yönetimi, federasyon talepleri, mezhep çatışmaları, Türkiye ve İsrail’in askeri varlığı, Ekonomik ambargolar ve yatırım konuları ele alınacak.

Tişrin Barajı’nda Nöbet Sonlandırıldı

Şam yönetimi ile Kuzeydoğu Suriye Kürt yönetimi arasındaki anlaşma kapsamında stratejik öneme sahip Tişrin Barajı’nın kontrolü Şam yönetimine devredilmek üzere. Bu kapsamda barajdaki “halk nöbeti” sonlandırıldı ve bölgede kutlamalar gerçekleşti.

Özerk Yönetim tarafından yapılan açıklamada, Tişrin Barajı’ndaki nöbetin başarıyla sonuçlandığı belirtildi. Söz konusu anlaşma ile bölgedeki gerginliklerin azalması hedefleniyor.

Tişrin Barajı ve Karakozak Köprüsü, Suriye’nin enerji üretiminde ve bölge ticareti açısından büyük önem taşıyor. Barajın su kaynağı açısından da kritik bir rolü bulunmaktadır.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi arasında imzalanan anlaşmanın ardından bölgedeki gerginliklerde azalma gözlemlenmekte.

Related Posts

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

Metroda ilginç ceza: Dev bitki genç kadına pahalıya patladı

Paris’te yaşayan 24 yaşındaki Salomé adlı genç bir kadın şehri sarsan bir olayın odağında yer aldı. Cumhuriyet (République) Metro İstasyonu’nda, yanında taşıdığı büyük bir kuş cenneti (bird of paradise) bitkisi nedeniyle 150 dolar para cezası kesilen …

Kırklareli’de ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli Valiliği, il genelinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlara girişlerin 177 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Bağ evinin bahçesinden çıktı, Jandarma harekete geçti

Tokat’ta bir bağ evinin bahçesinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, üzerinde Antik Yunanca ‘ΤΡΥΦΗ’ yazan ve bir kadın figürü bulunan mozaik buldu. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan şahıslardan 2’si tutuklandı.

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir