İmamoğlu dosyasına ‘gizli tanıkla’ gözaltı, AKP dosyasına ‘yapacak bir şey bulunmadı’ yanıtı

İktidar, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nu Hedef Alıyor

Iktidar kanadı, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonlar üzerinden hedef almaya devam ederken; Meclis’te İmamoğlu’nun tutukluluğu, 19 Mart sonrası yapılan eylemler ve sürecin ekonomiye maliyetine ilişkin önergeler, bakanlardan yanıt bulamıyor.

Öte yandan; Meclis kayıtlarında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bakanlığının el koyduğu İBB’nin AKP döneminde olduğu iddia edilen yolsuzluk dosyalarıyla ilgili en son geçen yıl bir önergeye yanıt verdiği görülüyor. Yerlikaya, bu yanıtında devraldıkları 34 dosyanın 21’inde hukuka aykırılığa rastlanmadığını, 7’sinde “yapılacak herhangi bir işlem bulunamadığını”, kalanların ise incelenmeye devam ettiğini belirtiyor.

Muhalefet milletvekilleri, tutukluğu 85 gündür devam eden Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için Kabine’deki bakanların yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergeleri veriyor. Ancak bakanlardan bu önergelere dönüş yapılmıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle verilen önergelerde özellikle İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından gerçekleşen protestolarda kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullandığı iddiaları soruluyor.

Tunç ise “19 Mart ve sonrasında yapılan eylemlerde, şiddet ve kötü muamele nedeni ile yapılan şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetlerin kaçı hakkında idari soruşturma başlatılmıştır? Tutuklanan kişilerden kaçı 18-25 yaş aralığındadır? Protestoları yayınlayan radyo ve TV kanallarına ilişkin RTÜK Başkanı’nın yaptığı açıklamalar basına yönelik açık bir tehdit değil midir?” gibi soruları yanıtlamıyor.

AKP Dönemine ‘Yapılacak Yok’

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz da eylemler sırasında sosyal medyada paylaşım yapan bazı sanatçıların TRT projelerinden çıkartılmasına ilişkin önergelere karşı sessizliğini koruyor. Öte yandan; Meclis’in kayıtlarında Bakan Ali Yerlikaya’ya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AKP döneminde yapıldığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili hazırlanan dosyalarla ilgili önergeler verildiği de görülüyor.

Buna göre; Yerlikaya bu önergelerden birine en son geçen yılın Ocak ayında yanıt verdi. Yerlikaya, bu önergeye yanıtında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Meclis’te yaptığı grup toplantılarında da sormaya devam ettiği 40’a yakın yolsuzluk dosyasının mülkiye müfettişleri tarafından devralındığını ve bunların 34’ünün her birinin ayrı bilirkişiler tarafından incelendiğini, bu inceleme sonucunda da 21’inde hukuka aykırılık tespit edilmediğini belirtti. İBB iştirakleriyle ilgili olan 7 dosya hakkında ise “yapılacak herhangi bir işlem bulunmadığını” aktaran Yerlikaya, kalan dosyaların da incelemede olduğunu aktardı.

Related Posts

Mardin’de sulama kanalına giren kişi kayboldu

Mardin’de sulama kanalına giren Suriye uyruklu kişi kayboldu.

Orta Doğu’yu kan gölüne çevirecek savaş! Trump resmen duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada İsrail-İran gerilimine dair değerlendirmede bulundu. Trump, “İran ile anlaşma yapmak istiyorum. Çatışma istemiyorum. Yakın zamanda bir anlaşmaya varacağımıza inanıyorum ancak nükleer silah …

Başkan beyden kol saatine tatlıya, sucuğa milyon

Kayseri’nin Melikgazi Belediye Başkanı sadece bu yıl kol saatine 251 bin fıstıklı çikolataya 133 bin, lokuma ve pastırmaya 286 bin lira harcadı.

Madleen gemisindeki Fransız aktivist Andre’den İsrail’in muamelesine ilişkin açıklama: Bir parça ekmek almak üç saatten fazla sürdü ve tabii ki tuvalete erişimimiz yoktu

Madleen gemisindeki Fransız aktivist Andre’den İsrail’in muamelesine ilişkin açıklama: Bir parça ekmek almak üç saatten fazla sürdü ve tabii ki tuvalete erişimimiz yoktu

Tayvan’da 5,9’luk deprem meydana geldi: Başkent Taipei’de binalar sallandı

Tayvan’da 5.9 şiddetinde deprem meydana geldiği bildirildi.

İsrail’in alıkoyduğu Madleen gemisindeki aktivist açlık grevine başladı

İsrail’in uluslararası sularda alıkoyduğu Madleen gemisindeki Brezilyalı aktivist Thiago Avila, yaşadıklarına karşı açlık grevine başladı.