Japonya’da gerçekleştirilen son bilimsel araştırmalar, egzersizle birlikte vücutta daha fazla üretilen ve yağ yakımını hızlandıran özel protein varyantlarını tespit etti. Bu önemli keşif, kilo verme sürecini optimize etmek isteyenler için yeni umutlar sunuyor.
Japan Today’e göre, Kobe Üniversitesindeki bilim insanları, diyet yapmadan kilo vermeyi mümkün kılacak bir ilaç üzerinde çığır açan çalışmalar yürütüyor.
Araştırmacılar, egzersiz yapan kişilerin iskelet kaslarında “PGC-1a” proteininin farklı varyantlarının üretildiğine işaret ederek, farklı varyantların artışının, insanların enerji harcamasını artırdığını ve bunun da daha fazla yağ yakmalarına yardımcı olduğunu bildirdi.
İnsan iskelet kası üzerinde yapılan araştırmalar, egzersiz sırasında alternatif PGC-1a varyantlarının da yükseldiğini ortaya koydu. Bu varyantların üretiminin kişiden kişiye farklılık gösterdiği ve aynı egzersizi yapan bireylerin farklı kilo kaybı sonuçları elde ettiği belirlendi.
Obezite tedavisinde genellikle iştahı bastıran ilaçlar reçete ediliyor. Son bulgularla birlikte egzersiz yapmadan yağ yakmaya yardımcı olacak yeni ilaçların bulunmasının mümkün olabileceği belirtildi.
OBETİYLE BAĞLANTILI HASTALIKLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME
Kobe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Wataru Ogawa, araştırmanın obeziteyle ilişkili hastalıkların tedavisinde önemli bir adım olabileceğini açıkladı.
Prof. Dr. Wataru Ogawa liderliğindeki araştırma ekibi, obeziteyle mücadelede devrim niteliğinde bir buluşa imza atarak, bu sonuçların obezite kaynaklı sağlık sorunlarının tedavisinde yeni bir yol açabileceğini belirtti. Araştırma, Avrupa’nın önde gelen bilim dergilerinden Molecular Metabolism’de yayımlandı ve bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.