Kartalkaya Otel Yangını: Kurtarma Mücadelesi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi Otel Yangınında Yürek Burkan Kurtarma Hikayesi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde gerçekleşen otel yangınında hayatını kaybeden 78 kişinin dramı, olayı en yakından yaşayan kişi tarafından anlatıldı.

Olay sırasında başka bir otelde çalışan Erman Acar (42), yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: “Olayın gerçekleştiği gece, saat 02.00 civarında otel lojmanında bulunan kantinde çay içerken bir arkadaş yangın olduğunu haber verdi. Başta küçük çapta bir yangın olduğunu düşündük.”

Yangının büyüklüğünü anladıklarında hemen dışarı çıktıklarını belirten Acar, “İlk gittiğimde pencerelerde insanların, çocukların çığlıklarını duydum. ‘Resepsiyondan içeri girelim, insanlara yardım edelim.’ diye düşündüm ama dumanlar buna izin vermedi.” şeklinde konuştu.

Acar, yangının çıktığı andan itibaren insanlara nasıl yardım etmeye çalıştıklarını detaylarıyla anlattı. Olayın acı hatıraları hala taze olsa da Acar, “Bu tür bir felaketle karşılaşırsam bir daha Kartalkaya’ya gitmem.” ifadelerini kullandı.

Otelin resepsiyon bölümünden ve camdan atlayanlara müdahale eden Acar, yaptıkları kurtarma operasyonunu şöyle özetledi: “Elimizden geleni yaptık ancak daha fazla insanı kurtaramadık. Allah rahmet eylesin, umarım bir daha böyle acılar yaşamayız.”

Related Posts

CHP Yozgat’ı anketle ölçtü: Kentte Cumhur 15 puan eridi!

CHP’nin, 19 Nisan’daki Yozgat mitinginin ardından yaptırdığı ankette dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Ankette CHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu desteklerini artırdığı görüldü.

Torba tekliften işçiye değil, yurt dışındaki din görevlilerine dövizle zam çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine dövizle ödenmek üzere yüzde 25 zam çıktı.

Soykırımcı İsrail’in Batı Şeria’da düzenlediği saldırıda biri çocuk 2 Filistinli yaralandı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlediği saldırıda 1’i çocuk 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Meclis’te ‘AYM’ tartışması: ‘23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz’

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz. Anayasa Mahkemesi size yol gösteriyor nasıl yapılacağını tarif ediyor. Ama keyfiliği, kul hakkı yemeyi herkesten fazla öğrendiniz” dedi.

Deniz Feneri avukatı zengin Türk kaçakçısı

Deniz Feneri davasında sanıkları savunan Türk avukat, çete üyesi olmak ve kaçakları ‘Mutluluk Ormanı Mahallesi’ne yerleştirmek suçundan yargılanıyor.

Dünya liderlerinden yeni Papa’ya tebrik mesajları

Kardinaller meclisinin ikinci gününde yeni Papa’nın seçilmesi, tüm dünyada dikkatle izleniyor. Katolik Kilisesi’nin yeni lideri 14’üncü Leo’ya, dünya liderlerinden tebrik mesajları geldi. Mesajlarda barış, dinler arası diyalog ve küresel iş birliği …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir