Mısırlı arama ekibi Gazze’de

misirli arama ekibi gazzede ghMXUXz5.webp

İsrailli Rehine Cesetlerinin İadesi İçin Yeni Adım Atıldı

Gazze’de kalan İsrailli rehine cesetlerinin iadesi için Mısır tarafından görevlendirilen arama kurtarma ekibi, işgalci İsrail ordusunun yıktığı binaların enkazı altından cesetleri çıkarmak için Gazze’ye girdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önceki reddinin aksine, ABD yönetiminin baskısıyla yabancı ekiplere giriş izni verdi.

ABD Baskısı Altında Taviz Verildi

Netanyahu, Hamas’ın yeterli kaynaklara sahip olduğunu ancak meseleyi yokuşa sürdüğünü iddia etmişti. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun Tel Aviv ziyaretiyle birlikte, uluslararası toplumun göndermek istediği ekiplere giriş izni verilmesi için baskı arttı. Mısır Komitesi, insani yardım çalışmaları için ağır iş makineleriyle yıkılan binaların enkazını temizlediğini duyurdu.

Ağır Makineler de Devrede

Gazze’de çalışmalara başlayan Mısır Komitesi, insani yardım çalışmaları gereği yıkılan binalardan çıkan enkazları temizlemek için ağır iş makinelerini kullanıyor. Gazze Belediyesi, sivillerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan temel hizmetleri sağlamak üzere 250 araca ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

11 Yıllık Esir de Teslim Edilecek

  • Hamas Hareketi, 2014 yılında İsrail ordusu ile çatışmalarda esir aldığı İsrailli asker Hadar Goldin’in cesedini de teslim edeceğini duyurdu. Kassam Tugayları, 2014 yılında İsrail askerleri Oron Shaul ve Hadar Goldin’i ölü ele geçirmişti. Shaul, 2025 yılında gerçekleşen esir değişiminde İsrail’e teslim edilmişti.