Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

Amerika’da Savunma Harcamaları İçin Özel Firmalara Milyarlarca Dolarlık Fon Sağlanıyor

T24 Dış Haberler

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2020-2024 yılları arasındaki isteğe bağlı harcamalarının çoğunu dışarıdaki askeri yüklenicilere aktarıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, vergi mükelleflerinden sürekli ve büyük bir servet transferi ile savaş ve silah üretimini finanse etmek amacıyla özel firmalara 2,4 milyar dolarlık bir kamu fonu sağlanıyor.

Guardian’ın aktardığı habere göre, Brown Üniversitesi’ne bağlı Quincy Sorumlu Devletçilik Enstitüsü ve Savaşın Maliyetleri projesi tarafından hazırlanan raporda, ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin, ABD’nin yıllık askeri harcamalarını 1 milyon dolar sınırını aşacak şekilde kullanmayı planladığı belirtiliyor.

Rapora göre Pentagon’un 2020-2024 yılları arasındaki harcamalarının istatistiklerine göre, ilk beş yüklenici şirket (Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, General Dynamics ve Northrop Grumman) 771 milyar dolarlık sözleşme ödülü aldı.

Raporda ayrıca, Trump’ın Başkan Yardımcısı JD Vance gibi yönetimin yakın müttefikleriyle birlikte Lockheed Martin ve Raytheon gibi silah firmalarının yanı sıra büyüyen askeri teknoloji sektörü arasında paylaşılacak yarım trilyon doları aşan bir meblağ olduğu ortaya konuyor.

Genel olarak, özel firmaların Pentagon’un isteğe bağlı harcamalarının yüzde 54’ünü aldığı belirtiliyor. Ayrıca, askeri harcamaların Kongre’nin ABD diplomasisi, kalkınma ve insani yardım için ayırdığı yaklaşık 356 milyar doları aştığı hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz ay Guardian’da yer alan bir haberde, Beyaz Saray’ın Dışişleri Bakanlığı’na yapılan hibelerin gözden geçirilerek demokrasiyi teşvik programlarında neredeyse tamamen kesintiye gidilmesinin önerildiği bilgisi ortaya çıkmıştı.

Related Posts

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Numan Kurtulmuş ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündeminde ‘Terörsüz Türkiye’ süreci var.

Akdeniz Belediyeler Birliği seçime gidecek

Aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile 1’inci başkanvekili Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın tutuklanmasının ardından yeni birlik başkanvekili seçimi yapılacak.

‘Hırsızlık’tan aranıyordu: Tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı

Kırıkkale’de “hırsızlık” suçundan hakkında 52 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla evindeki tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı.

Çin, Alman uçağını lazerle hedef alma iddiasını reddetti

Çin, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’deki seyrüsefer güvenliği misyonu Aspides’te görev yapan Alman uçağını lazer kullanarak hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti.