Saadet Partisi Genel Başkanı: Adada konuşanların siyasete katıldığı, salonda konuşanların nezarete atıldığı bir süreç, hiçbir yaraya merhem olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Kürt Sorunu ve Siyasi Durum Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, hassas ve uzun süredir devam eden sorunlar üzerinde durarak, bu tür meselelerin küçük hesaplarla ele alınmasının derin ayrılıklara neden olabileceğini vurguladı. Arıkan, “Kürt meselesi gibi hassas ve köklü sorunların, seçim kazanma ya da Anayasa değişikliğiyle yeniden seçilme gibi küçük hesapların nesnesi haline getirilmesi, telafisi mümkün olmayan derin ayrışmalara neden olacaktır.” şeklinde konuştu.

DEM Parti Heyeti Çalışmalarına Devam Ediyor

DEM Parti heyeti, Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaların ardından farklı siyasi partilerle görüşmelere devam ediyor. Arıkan’ın yanı sıra Numan Kurtulmuş, Devlet Bahçeli, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Güler gibi isimlerle buluşmalar gerçekleştirdi.

Arıkan, geçen yılın emekliler ve asgari ücretliler için zor bir dönem olduğunu belirterek, ekonomideki iyileşmeme durumuna dikkat çekti. Ayrıca, enflasyon rakamlarının düşük maaş zamları karşısında yetersiz kaldığını ifade etti.

Ülkenin ve bölgenin barış ve huzurunu merkeze alan bir yaklaşım benimseyen Arıkan, Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’nin daha etkin olması gerektiğini belirtti.

Partisinin çözüm önerilerini açıklayan Arıkan, “Adada konuşanların siyasete katıldığı, salonda konuşanların nezarete atıldığı bir süreç, hiçbir yaraya merhem olmaz.” şeklinde konuştu.

Mahmut Arıkan, sürecin şeffaf olması ve tüm tarafların katılımının sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, devletin terör örgütünün inisiyatifine mahkum edilmemesi gerektiğini ifade etti. Kamu güvenliğinin ön planda tutulması gerektiğini söyleyen Arıkan, çözüm için alternatif planların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Daha Fazla Oku: DEM Parti’nin Siyasi Ziyaretleri ve Gelişmeler

Güncel haberlere göz atmak için tıklayabilirsiniz: Mansur Yavaş’ın açıklamaları, Meteoroloji’den uyarılar ve diğer önemli gelişmeler…

Related Posts

Tatilciler yola düştü! Yollarda arife günü yoğunluğu başladı

Kurban Bayramı arife gününde mesailerin bitmesiyle birlite tatil de başlamış oldu. Kurban Bayramı tatili için İstanbul dışında çevre illere gitmek isteyen vatandaşlar da yola koyuldu. Tatilcierin yoğunluğu köprü otoyol ve otogarlarda yoğunluğu artırdı

Son Dakika… ‘Etkin pişmanlık’tan faydalanmıştı: Aziz İhsan Aktaş tahliye edildi

Son dakika haberi… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda tutuklanan Aziz İhsan Aktaş ‘etkin pişmanlık’tan yararlanmasının ardından tahliye edildi.

Siirt’te yıldırımın düşen buğday tarlası küle döndü

Siirt’te etkili olan yağış esnasında yıldırımın isabet ettiği bir çam ağacı ortadan ikiye yarılırken, yıldırım düşen bir buğday tarlası ise küle döndü

Köln şehir merkezinde savaş zamanından kalma 50 tonluk üç adet bomba bulundu: 20 bin kişi tahliye edildi

Almanya’nın Köln kentinde tespit edilen İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma üç bombanın imha edilmesi öncesinde yaklaşık 20 bin kişinin tahliyesine başlandı

Son Dakika… Silivri Cezaevi’ndeki 8 kişi İzmir’e sevk edilecek! Aralarında Murat Çalık da var

Son Dakika… Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan 8 kişinin İzmir’e sevk edileceği öğrenildi. Sevk edilecek isimler arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da bulunuyor.

Trabzon sel felaketiyle boğuşurken AKP’li başkan Amsterdam’da horon tepti

Trabzon dün günboyu yağan yağmur nedeniyle sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Kenti teslim alan yağmur suları nedeniyle ev ve işyerlerini sular bastı, yollar kapandı. Şehir belediyenin yardımını beklerken AKP’li başkan Ahmet Metin Genç’in Hollanda’da horon teperken çekilen fotoğrafları büyük tepkiye neden oldu