Sezaryen doğuma karşı eylem planı başlatan Sağlık Bakanlığı: Toplam oranda yüzde 1,78 düşük sağladık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Normal Doğum Politikalarını Anlattı

Ülke genelinde planlı sezaryenin yasaklanması kararı sonrasında tepki çeken “normal doğuma teşvik” kampanyası hakkında konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, normal doğumun önemine vurgu yaptı.

2. Uluslararası 15. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi’nde konuşan Memişoğlu, Türkiye’de her 100 doğumdan 61’inin sezaryen olduğunu belirterek, çok yüksek olan bu oranı düşürmeye yönelik eylem planları hazırladıklarını dile getirdi. Bakan Memişoğlu, yaptığı açıklamada, “Toplam sezaryen oranında yüzde 1.78 düşüş sağladık” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, normal doğumun anneler açısından hızlı iyileşme süreci, düşük enfeksiyon riski ve az doğum sonrası komplikasyonla ilişkili olduğunu belirten bilimsel araştırmalara da vurgu yaptı. (AA)

Related Posts

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.