SSB Başkanı Görgün: Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik

TEKNOFEST KKTC Eski Ercan Havalimanı’nda Başladı

TEKNOFEST KKTC, KKTC Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde gerçekleşiyor. Eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenen etkinliğe 132 kurumdan katılım sağlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST KKTC’ye yoğun ilgi olduğunu belirtti.

Görgün, Kıbrıs’ta gerçekleştirilen TEKNOFEST’in önemine değinerek, “Bu etkinliğin Kıbrıs’a ve savunma sanayimize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. TEKNOFEST’i farklı bölgelerde düzenleyerek uluslararası platformlarda da prestij kazanmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Türk Savunma Sanayii Dünya Çapında”

Görgün, dünya savunma sanayisi alanında ilk 100’e giren 5 Türk şirketinin olduğunu vurgulayarak, “Bu şirketlerimiz, kendi kendine yetebilmek için kuruldu. ASELSAN gibi şirketlerimiz, yüksek kaliteli ürünler üreterek dünya çapında tanınmış durumda. Türk savunma sanayisi artık dünyadaki 180 ülkeye ihracat yapabilen bir seviyeye geldi.” şeklinde konuştu.

Görgün, Türkiye’deki savunma sanayisi çalışanlarının genç ve dinamik olduğunu belirterek, yüksek teknolojili ürünleri genç bir neslin ürettiğini dile getirdi.

TEKNOFEST’e katılanların yeni yarışma kategorilerine odaklanarak gelişimlerini sürdürdüğünü söyleyen Görgün, “Bazı katılımcılar, yarışmaları bitirdikten sonra kendi şirketlerini kuruyorlar. Ayrıca, bazıları profesyonel kariyerlerine devam ederken yine de genç yarışmacılara rehberlik etme amacıyla TEKNOFEST’e destek oluyorlar. İşte bu, milli ruhun bir yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Avrupa’nın en ucuz işçileri biz olduk

Ücretli çalışanların kaybı gün geçtikçe büyüdü. Aylık ortalama gelir sıralamasında Bulgaristan’ın ardından en kötü ikinci ülke olduk. Asgari ücretlinin bir saatlik emeği, yalnızca bir ekmeğe yetiyor.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

Türkiye’de emek krizi: Çalışmak yetmiyor, emek değersizleşiyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde binlerce yurttaşın alanlarda ses yükselttiği en önemli şeylerden biri, gelir dağılımındaki adaletsizlik oldu. Ekonomist Arda Tunca gazetemize yaptığı değerlendirmede ‘Emek, sistematik biçimde değersizleşiyor.’ dedi.

Savunma ve havacılık sanayii ihracatında yeni zirve

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, nisan ayında 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini duyurdu.

ABD’den, İran ve Çin merkezli kişi ve kuruluşa yeni yaptırım

ABD, “İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) adına balistik füze malzemeleri tedarikinde rol oynadıkları” gerekçesiyle İran ve Çin’den 6 kişi ve 6 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

Merkez Bankası olağan genel kurulu 30 Nisan’da yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Nisan 2025 tarihinde hem fiziki hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir