Zeytinlik teklifinin 8 maddesi daha kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, enerji ve maden alanlarını düzenleyen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.

Görüşmeler tam 14.5 saat sürdü ve sabaha karşı sona erdi. Bu süreçte düzenlemenin 8 maddesi daha kabul edildi. Toplamda 19 madde kabul edilen teklifin son 2 maddesi ise bugünkü oturumda ele alınacak.

Enerji İşlemlerinde İndirim Süreleri Uzatılıyor
Kabul edilen maddeler arasında, teminat ödemeleri, iadeleri, işletme ruhsat bedelleri ve devlet hakkına ilişkin düzenlemelerin yanı sıra rüzgar ve güneş enerjisi üretim tesislerine de yer verildi.

Yapılan düzenleme ile izin, kira ve irtifak işlemlerinde uygulanan indirimlerin süresi 5 yıl daha uzatılacak. Buna göre, 31 Aralık 2030’a kadar hizmete girecek elektrik üretim tesislerine lisans tarihinden itibaren 15 yıl boyunca izin, kira, irtifak hakkı ve kullanma izni bedellerine yüzde 85 indirim yapılacak.

Kürsü İşgali
Görüşmeler esnasında milletvekilleri arasında zaman zaman tartışmaların yaşandığı görüldü. Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl, milletvekillerini daha saygılı bir dille konuşmaları konusunda uyardı.

19. madde üzerinde konuşma yapan bir milletvekiliye destek vermek için kürsüye çıkan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “Bu bir eylemdir. Bu kanunun geçmesine halkı temsil eden bir vekil olarak izin vermiyorum.” diyerek kürsüyü işgal etti. Diğer milletvekillerini de kürsü işgaline destek vermeye davet etti.

Meclis Başkanvekili Bingöl, Ocaklı’ya hitaben, “Bu, Meclis çalışma düzenine uygun bir davranış değil.” dedi. Bu esnada CHP milletvekilleri alkışlarla kürsüye yürüdü. Bunun üzerine Bingöl, bir ara verdi.

Aranın ardından kürsü işgaline DEM Parti milletvekilleri de destek verdi.

Verilen ikinci aranın ardından milletvekillerinin kürsü işgaline son vermesi üzerine Bingöl, birleşimi tekrar açtı ve teklifin görüşmelerine devam edildi.

19. madde üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı ve arbede çıktı. Tekrar verilen aranın ardından görüşmeler devam etti ve 19. madde de oylanarak kabul edildi. Bingöl, birleşimi 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

Related Posts

Bodrum’da buz şoku: Türkiye güzeli tatilde hastanelik oldu

Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen hazır buzlar, sağlık açısından ciddi riskler barındırıyor. 2012 Türkiye güzeli Açalya Samyeli Danoğlu, Bodrum’da tatildeyken içtiği buzlu su sonrası boğazında yanma hissetti, ardından öksürük nöbeti ve mide bulantısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Galatasaray’a yaka silktiren Napoli Başkanı için olay sözler: “Sakin kalamadığı tek konu Osimhen, bu bir kabus”

Galatasaray’ın transferini bitirmek için yoğun uğraş verdiği Victor Osimhen’le ilgili dikkat çeken bir haber gündeme geldi.

12 yıl sonra gelen ihbar: Kemal Güven Aydoğan cinayetinde yeni gelişme

Ankara Mamak’ta 2013 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu can veren Kemal Güven Aydoğan cinayeti, 12 yıl sonra yapılan bir ihbarla aydınlatıldı.

Yeni Şafak’tan o imama sert tepki

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç Fransa’da yaşayan ve İsrail ile yakın ilişkileri olan imam Hasan Şalgumi’ye tepki gösterdi.

Netflix, ilk kez bir dizisinde yapay zekâ kullandı

Netflix, ilk kez bir dizisinde yapay zekâ kullandı

YKS birincileri hangi illerden çıktı? İşte TYT, AYT ve YDT şampiyonları

Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları açıkladı. Gaziantep’ten Ahmet Eren Özyurtseven hem TYT hem de AYT sayısalda birinci oldu. AYT sözel ve eşit ağırlıkta ise birinciliği Bursa’dan Muhammed İsmail Kuşat aldı. YDT Almanca’da Elif Yılmaz, Fransızca’da Arda Eren Kartal, İngilizce’de Mehmet Sarak, Rusça’da Ediz Doğan Karakoç ve Arapça’da ise Abdulvahab Burro birinci oldu.