Yaren Leylek’ten Sevinç Verici Gelişme: 15. Kez Baba Oldu

Yaren Leylek’ten sevindirici bir haber geldi: 15. kez baba oldu! 2 Mayıs 2026 tarihinde Hakan Kaplan tarafından duyurulan bu gelişme, Türkiye’nin Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil edilen tek köyü olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç köyünde yaşandı. Balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren Leylek arasındaki dostluk, birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilen bir hikayeye dönüşmüş durumda. Her göç döneminde Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren, bu yıl 15. kez köye geri döndü.

Yaren’in bu göçteki ilk yavrusunun yumurtadan çıktığı müjdesi, yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından paylaşıldı. Tüydeş, çiftin yavrularıyla ilgilendiğini ve bu yıl yuvada 3-4 yavru olabileceğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yaren Leylek’in ilk yavrusu dün yumurtasından çıktı. Ebeveynler hemen yavruyla ilgilenmeye başladı. Görüş açımızdan tam göremiyoruz ama sanırım bu yıl 3 veya 4 yavrumuz olacak,” ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, Yaren Leylek’i ve Adem Yılmaz’ı takip edenler için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Leyleklerin yaşam döngüsü ve insanlarla olan etkileşimleri, doğa severler için ilgi çekici bir konu olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir